Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Haugland er ny skogbruksleder på Toten og Gjøvik

Viken Skog har en ny skogbruksleder på plass i Oppland. Jon Thomas Haugland (23) har nå ansvaret for Toten og Gjøvik.


Haugland som har en bachelor i skogbruk fra NMBU er nå i gang med opplæringsperioden sin i Viken Skog. Kontorplass er på Dokka-kontoret og han er bosatt i Hunndalen i Gjøvik kommune.

Han har ved siden av studiene jobbet med verditaksering for Romedal og Stange allmenning. I tillegg har han hatt et eget enkeltmannsforetak innenfor skogkultur.

-Jeg er født og oppvokst på et lite småbruk i Røyken. Bruker stort sett alt av fritid på jakt og fiske. Har egen fuglehund som får trimma seg godt i fuglejakta. Skjønte fort at dette var retningen for meg da jeg forstod at man kunne være ute i skogen som en del av jobben. Det er jo helt genialt, sier Haugland.

Gode på rekruttering

Haugland mener Viken Skog er en attraktiv arbeidsplass.

-Slik jeg ser det er Viken Skog i en egen klasse når det gjelder rekruttering. Veldig opptatt av å vise seg fram på en god måte, og er helt klart en attraktiv arbeidsplass for nye, gode kandidater. Jeg ville jobbe i Viken Skog fordi Viken tilhører det området jeg er fra, og de var kjappe til å introdusere seg og vise seg som en seriøs bedrift. Noe av det første vi studentene gjorde da jeg begynte på NMBU ÅS var å besøke hovedkontoret i Hønefoss. Etter det er det ingen som har vist seg frem på en så positiv måte, og vært så engasjert i skogfaglig sammenheng blant studentene som Viken Skog. Derfor var det ikke et vanskelig valg å søke, samt takke ja, når muligheten bød seg, sier Haugland fornøyd.  

Profesjonell

-Mitt inntrykk så langt er at Viken Skog er en seriøs og proff arbeidsgiver med god oppfølging av nyansatte. Samholdet og ønsket om at alle skal lykkes i jobben er helt unikt. Ingen spørsmål er dumme, og alle hjelper til for å gi en god start i en ny og utfordrende jobb. Dette er jo beste måten å gjøre det på, skal man lykkes, sier tjuetreåringen.

Enorme muligheter i en grønn næring

Skognæringen er et spennende yrke å jobbe i fordi det er helt klart et satsningsområde inn i fremtiden og en del av klimaløsningen. Det har skjedd, og kommer til å skje en enorm utvikling videre, fordi vi blir mer og mer avhengig av en klimavennlig næring og grønne alternativer. Dette gir oss som har kompetansen enorme muligheter fremover. Det er jo veldig spennende å tenke på, sier han.

Benytt kompetansen og utfør ungskogpleie

Min oppfordring til skogeierne er å følge opp skogen sin på en skikkelig måte. Mange har god kunnskap om dette, men for de som er litt mer usikre er det viktig å bruke de med kompetanse. Dette lønner seg for skogeier økonomisk, men også for samfunnet som er avhengig av skogen som en ressurs. Jeg mener ungskogpleie er noe av det viktigste du gjør som skogeier utenom planting. Det er den billigste investeringen med høyest verdiskaping, så det er utrolig viktig personlig- og samfunnsøkonomisk, sier den nye skogbrukslederen på Toten og Gjøvik.