Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

-Skogsarbeiderne en kjemperessurs ved skogbrannfare

Beredskapsleder i Indre Østfold brann og redning Dag Muggerud mener det er en stor styrke å ha skogsarbeid pågående i skogen når det er stor skogbrannfare. Nylig var NRK med produksjonsleder i Viken Skog Thore Stenrød da han leverte ut ny beredskapspakke til hogstentreprenør Mads Ola Jørgensen i Jørgensen Skogsdrift AS.


Beredskapsleder i Indre Østfold brann og redning Dag Muggerud er ikke tvil om at tilstedeværelsen til skogsentreprenørene i skogen er en ressurs.

- Skogsarbeideren har fått krav om å ha opplæring innen skogbrann. De er en kjemperessurs for oss i brannvesenet, -ikke en trussel eller risiko! De er skogsvante, også har de utstyr og maskiner som kan hjelpe oss.  De vil jeg si er en utmerket samarbeidspartner, sier Muggerud.

Planer og rutiner på plass

-Forskjellen fra i fjor er at nå er vi virkelig godt forberedte. Det er jo ikke noen krise nå og det er store ,lokale variasjoner. Vi har mange planer og rutiner som ble opparbeidet i fjor, sier produksjonsplanlegger i Viken Skog Thore Stenrød.

Skogsentreprenør Mads Ola Jørgensen føler seg godt forberedt.

-Vi må ta hensyn. Vi får ta de forhåndsreglene vi er pålagt og litt til. Vi må ha med brannslukkingsutstyr og mye ekstra vann og evnt ta av hjulutrustingen med belter og kjettinger. Også er vi hele tiden tett på Viken Skogs produksjonsarbeidere og brannvesenet, sier Jørgensen.

Se nyhetsinnslaget på NRK her

Godt forberedt ved skogbrannfare

Med gode rutiner og erfaring fra tørkesommeren i fjor er Viken Skog godt forberedte på en eventuell tørkesommer med skogbrannfare. -Vi lærte mye fra i fjor og føler vi er godt forberedte, sier produksjonssjef i Viken Skog Tore Askilsrud.

Denne våren har Viken Skogs produksjonsavdeling delt ut 92 nye pakker med beredskapsutstyr til samarbeidende entreprenører for å supplere på utstyret fra fjoråret. Viken Skog setter opp nye skogbrannkurs denne våren for de entreprenørene som ikke fikk tatt det i fjor.

 -Vi er godt forberedte. Det er store lokale variasjoner på hvor tørt det er, men vi har sendt ut en sms til alle entreprenørene vi samarbeider med om at de må ha beredskapsutstyr der det er skogbrannfare. I tillegg gjør vi en risikovurdering før hver eneste drift der det er skogbrannfare, sier Askilsrud.