Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Flubergbrua oppgraderes

Innlandet fylkeskommune har vedtatt å oppgradere Flubergbrua i Søndre Land med 17,2 millioner kroner de to neste årene: – Denne oppgraderingen har vi jobbet med lenge og det er en god nyhet, sier Terje Roen som er skogbruksleder i Viken Skog.


Foto: Jan-Tore Egge

OPPGRADERES: Flubergbrua oppgraderes til 60 tonn. Foto: Jan-Tore Egge/Wikipedia

Av Egil Granum

Den 359 meter lange hengebrua krysser den nordre delen av Randsfjorden mellom Rødnes og Haga i Søndre Land. Her går det ofte tømmertransport, men brua har hatt en begrensning med en totalvekt på 50 tonn. Etter oppgraderingen blir vekten økt til 60 tonn på det lengste strekket:

– En oppgradering fra 50 til 60 tonn betyr enormt mye for skogbruket og transportnæringa som frakter tømmeret til sagbrukene. Oppgraderingen vil bety at dagens tømmerbiler kan kjøre over brua med fullt lass, sier Terje Roen i Viken Skog til Oppland Arbeiderblad som først skrev om saken.

FLUBERGBRUA: Hengebrua ble bygget ferdig i 1966 er den eneste faste veiforbindelsen over Randsfjorden mellom Jevnaker og Dokka. Kart: Google Maps.

Innlandet fylkeskommune arbeider med å få fram anbudsgrunnlaget for selve utførelsen av jobben. Anleggsarbeidet er planlagt fullført i 2022. 17,2 millioner kroner var et kostnadsoverslag fra Statens vegvesen fra noen år tilbake og fylkeskommunen vet ennå ikke nøyaktig pris på oppgraderingen før prosjektet har vært ute på anbud, sier Sigurd Fossum i samferdselsenheten i Innlandet fylkeskommune til Oppland Arbeiderblad.

FORNØYD: Skogbruksleder i Søndre Land og Fluberg, Terje Roen, er glad for at fylkeskommunen proiriterer Flubergbrua.