-Europas,-om ikke verdens beste møteplass for skog- og treindustrien

Det manglet ikke på superlativene etter at den 5. utgaven av Tømmer&Marked var gjennomført. Optimismen i skognæringen er stor og mulighetene står i kø.


Tømmer&Markeds 5 års jubileum ble den festen for skognæringen som arrangør Viken Skog ønsket. Med 13 knallgode innledere  og 550 deltakere fra tilsammen 10 nasjoner ble det en inspirerende dag.

Ledelsen fra John Deere i Norge som var en av hovedsponsorene til konferansen var superfornøyde.

Bilde: Jens Erik Wittussen og Amund Holen i John Deere var strålende fornøyde.

Verdens beste møteplass

-Vi har bare positive ting å si om Tømmer&Marked. Dette har vært et verdifullt arrangementet for oss i John Deere. Vi sitter igjen med så mange positive opplevelser fra et 100% gjennomført arrangement. Veldig bra planlagt, prikkfritt gjennomført og en bekreftelse på at dette er Europas om ikke verdens beste møteplass for skog- og treindustrien, sa Amund Holen i John Deere.

Ja, dette var en konferanse i verdensklasse. Jeg er så stolt av å være andelseier i Viken Skog,-dere er unike, sa andelseier Ingeborg Løvenskiold som trofast har deltatt på alle konferansene.

Også politikerne ble inspirerte på konferansen. Her er Guro Angell Gimse (H), Trygve Salgsvold Vedum (Sp) og Per Olaf Lundteigen (Sp).

-Dette har vært en meget lærerik og inspirerende dag. Jeg er veldig glad for at jeg ble invitert, sa Gimse.

-Dette er så bra! Og så vikitg at alle får opp øynene for den fantastiske fornybare råvaren skog, topp arrangement, sa Lundteigen.

Skogbruksjef i Sandefjord kommune Sanela Jocobsen var et eneste stort smil.

Bilde: Karl Henrik Berke i Skogselskapet og Sanela Jacobsen trives godt på Tømmer & Marked

-Dette arrangementet gleder jeg meg til hele året. Det er så bra! Veldig bra sammensatt program og gjennomføring av arrangementet. Dette er særdeles proft og jeg kjenner jeg er så stolt av å jobbe i denne fantastiske næringen, sier Jacobsen oppstemt.

 

Inspirerende

Styreleder Olav Breivik og daglig leder Tor Henrik Kristiansen blir inspirert på Tømmer&Marked. Næringen er i medvind.

Gutta i røyken

På Tømmer&Marked møtes hele verdikjeden. Her slår Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum av en prat med skogeiere, skogsoperatører og skogindustrien.

Bærekraftsjef i Hennes & Mauritz Ina Vikøren holdt et forrykende innlegg. Tekstilindustrien er verdens neste mest forurensende induustri kun slått av oljeindustrien. Nå ser de til skogen og ønsker å produsere mere klær basert på trebasert tekstil. Hun strakk ut en hånd til skogindustrien og ba de ta kontakt.

VD i Stora Enso Skog Martin Holmgren snakket om en verdikjede for en fornybar fremtid.

Styreleder i BillerudKorsnas Jan Åstrøm snakketom selskapet nå og i fremtiden. Blant annet om dro han frem snakkisen om den nye Carlsberg-ølflasken de produserer av cellulose.

Den som reiste lengst for å delta på T&M var Stephen Mackie fra Canada. Han er visepresident i Canadian Operations, Canfor og analyserte markedet og trendene.

 

Rolf Røtnes fra Samfunnsøkonomisk analyse varslet under Tømmer og Marked at det blir kamp om de norske skogressursene i fremtiden.-Det kommer ikke til å bli nok til alle slo han fast. (Foto: Gina Aakre)

Stolt sponsor

Arne Ivar Øvergård, Stora Enso og Liv Longva, Borregaard ga gode tilbakemeldinger til daglig leder i Viken Skog Tor Henrik Kristiansen etter konferansen.

-Det er bare å gratulere Viken Skog med et meget profesjonelt arrangement. Vi i Stora Enso er stolt sponsor av Tømmer&Marked. For en dag og for et fantastisk program. Dette var så bra, sa Øvergård

 

 

Seniorarkitekt i Snøhetta Ingebjørg Skaare snakket om tre, -det vakreste materialet alle gjenkjenner. Hun viste en rekke imponerende byggverk i tre og snakket om fordelene med å bygge i tre.

 

Ingen tvil om at stemningen på Tømmer & Marked var god.

 

 

Her kan du lese flere interessante artikler fra Tømmer & Marked på skog.no :

https://www.skog.no/nyheter/vi-ma-verne-om-eiendomsretten/

https://www.skog.no/nyheter/varsler-kamp-om-skogressursene/

https://www.skog.no/nyheter/dere-sitter-i-en-kanon-posisjon/

https://www.skog.no/nyheter/vilje-til-a-satse-pa-skog/