Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

DigiPlex kjøper datasentertomt på Treklyngen

DigiPlex, Nordens ledende leverandør av datasentre, etablerer seg på Ringerike og kjøper tomt av Follum Eiendom. Det er muligheter for gode synergier mellom datasenter og øvrig virksomhet som planlegges hos oss, ikke minst det planlagte biomasse-anlegget som kan få varme fra datasenteret og levere strøm tilbake, sier administrerende direktør Rolf Jarle Aaberg i Follum Eiendom AS.


ILLUSTRASJON AV OMRÅDET: inkludert opsjonstomt, med en skisse til utbygging (Foto: DigiPlex)

Av Helene Nygaardsvik Ruud

Attraktiv tomt med store muligheter

Viken Skogs datterselskap Follum Eiendom som eier og driver Treklyngen industripark ved Hønefoss selger nå ut en tomt på 60 000 m2 til dataselskapet DigiPlex. Treklyngen satser hovedsaklig på utbygginger innen utnyttelse av fornybar energi og skogråstoff særlig biodrivstoff, biokarbon og tilgrensende aktivitet, i tillegg er det tilrettelagt for datasenter på deler av området. 

Styreleder i Viken Skog og Follum Eiendom AS, Olav Breivik er entusiastisk over DigiPlex sitt tomtekjøp:

-DigiPlex er en langsiktig og solid aktør som passer inn i vår industripark, sier Breivik.

Også administrerende direktør Rolf Jarle Aaberg ser fram til samarbeidet i årene fremover:

-Det er muligheter for gode synergier mellom datasenter og øvrig virksomhet som planlegges hos oss, ikke minst det planlagte biomasse-anlegget som kan få varme fra datasenteret og levere strøm tilbake, sier administrerende direktør Rolf Jarle Aaberg i Follum Eiendom AS.

Administrerende direktør Rolf Jarle Aaberg i Follum Eiendom peker på synergiene mellom etablering av datasenter og andre virksomheter som planlegges på Follum (Foto: Viken Skog)

Treklyngen industipark - strategisk plassering på Ringerike

Ringerike har svært god tilgang på fornybar energi og har tilgjengelig mer enn 200 MW. Kombinert med nærheten til Oslo og Oslo lufthavn gjør det området svært attraktivt for datasenteretablering.

- Treklyngen industripark har en god strategisk plassering og vi har tilgang til fornybar energi blant annet gjennom avtalen med Ringerikskraft og avanserte løsninger for sirkulærøkonomi. Tomtekjøpet på Ringerike gir oss derfor mulighet til å tiltrekke oss nye nasjonale og internasjonale kunder blant annet innen High Performance Computing (HPC)-segmentet. Jeg vil takke for den varme mottagelsen vi har fått både fra Ringerike kommune, selgeren Follum Eiendom og Ringerikskraft, sier Wiljar Nesse, adm. dir. i DigiPlex.

Ringerike har som mål for næringspolitikken å legge til rette for økt verdiskaping med et variert næringsliv:

-Vi har infrastrukturen som trengs, både teknisk og naturgitt, og har samarbeidet om å legge til rette for regulering, energitilgang og digitale tilknytningsmuligheter, sier Kirsten Orebråten, ordfører i Ringerike kommune.

Om DigiPlex

DigiPlex designer, bygger og driver bærekraftige og sikre datasentre i Norden, beliggende i Oslo, Stockholm og København. DigiPlex er uavhengig og tilbyr tilknytning til alle ledende sky- og nettleverandører. DigiPlex spesialiserer seg på å levere markedsledende tjenester til sine kunder gjennom skreddersydde, sikre og robuste miljøer med høyest mulig tilgjengelighetsgrad. Som et resultat av dette blir DigiPlex vist tillit både av offentlige og private kunder - inkludert sikkerhetssensitive organisasjoner som statlige og finansielle institusjoner. DigiPlex’ syv datasentre, samt ytterligere et senter som er under bygging, bruker kun strøm produsert fra 100 prosent bærekraftige kilder og selskapet har vunnet mange priser for sin innovasjon innen energieffektivitet og sine bærekraftinitiativer. www.digiplex.com

DigiPlex har foreløpig ikke fastsatt noe tidspunkt for eventuell byggestart, men er i dialog med flere potensielle kunder som kan være interessert i å få dekket sine datasenterbehov i et nytt senter på Ringerike. Det toppmoderne designet DigiPlex benytter seg av ved bygging av nye datasentre gjør at et nytt senter vil være godt innenfor myndighetenes krav når det gjelder mulig støy. DigiPlex har totalt syv datasentre i Norden, og åpnet nye sentre i Fetsund og på Hobøl i fjor. Ytterligere et senter er under bygging i Fetsund.