Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Viken Skogeierskole Spesial: Hovedkontoret Hønefoss, lørdag 26. oktober - påmeldingen er åpen!

For syvende gang arrangeres Viken Skogeierskolen, denne gang "hjemme" på Viken Skogs hovedkontor på Hønefoss. Siste lørdagen i oktober arrangerer vi nemlig Viken Skogeierskole i selveste Kongla. Midt i blinken for deg som skal overta skog eller nylig har overtatt skogeiendom.


 

Skogeierskolen avholdes i Kongla - et signaturbygg i verdensklasse

I forbindelse med Viken Skog`s 100 års jubileum skulle det bygges nytt hovedkontor i Hønefoss. Hva var vel da mer naturlig enn å tenke tre og reise et bygg basert på skogens ressurser. Bygget er et pionérprosjekt i Norge ved at det er en fleretasjes kontorbygning utført i massivtre. Det viser samtidig mange ulike byggemåter basert på tre. Arkitekten bak er den anerkjente trearkitekten Stein Halvorsen.

Nå har du mulighet til å få bli med inn i dette unike signaturbygget i forbindelse med Skogeierskolen lørdag 26. oktober. 

Bygget består av 8 forskjellige trematerialer; gran, furu, eik, malm, bjørk, keboney lønn og hassel. Kongla som strekker seg gjennom byggets fire etasjer er på kveldstid opplyst og er et vakkert skue. 

 

Psst! Vi kjører KONKURRANSE på vår Facebook side, der du kan vinne ett gavekort til Viken Skogeierskolen i "Viken Kongla"!

Vi selger også gavekort til Skogeierskolen - ta kontakt med Viken Skog Servicesenter for mer informasjon. Den perfekte gave til en ny eller kommende skogeier.

Peisestuen i 1. etage: Her vil elevene bli tatt i mot for enkel frokost før skolestart lørdag 26. oktober. 

I konglespissen: Styrerommet er plassert øvert i Kongla. I den avkutta konglespissen er takvinduet. Taket er ellers kledd med bjørkespiler. Styrerommet vil bli brukt til klasserom under skogeierskolen. 

Entusiastiske tilbakemeldinger 

Viken Skogeierskolen har totalt samlet 350 ivrige elever på skolebenken. Når vi nå skal arrangere Skogeierskolen for syvende gang - tar vi skogeierskolen til nye høyder og arrangerer på hjemmebane, sier Rektor Ruud, som til daglig jobber som markedsleder i Viken Skog. 

Les noen av tilbakemeldingene fra tidligere elever: 

-Jeg har så lyst til å gå rett ut å fortelle alle jeg kjenner om dette! Skogen er en fantastisk ressurs! - sa en av de fremtidige skogeierne, Ingvild Løken Rognerud, som deltok på Skogeierskolen på Grefsenkollen i mars 2019.

-Dette var rett og slett veldig infomativt og engasjerende! Mange yngre deltakere her og jeg må si jeg er meget positivt overrasket over hvor mye spennende vi gikk igjennom og lærte på en dag, sier Andreas Gaarder (29) fra Hadeland.

For Ingrid Mjelde Gran fra Vestfold var dette for henne personlig det smarteste hun har gjort siden hun tok voksenagronom for 3 år siden. -Det er så nyttig med faglig påfyll av kompetanse også er det viktig med nettverksbygging. Det var virkelig et profesjonelt opplegg på Viken Skogeierskole, med et høyt fagnivå med relevant informasjon. Det blir moro å ta dette til neste generasjon og presisere viktigheten av å drive et aktivt skogbruk 365 dager i året. Jeg blir så inspirert! Ingrid og ektemannen Øyvind Gregersen tok over skogen for 2 år siden og er andelseiere i Viken Skog. Vi har allerede bestemt oss for å delta på Uteskogskolen. 

Skogeierskolen er et entusiastisk opplegg hvor man kan komme helt blank og full av spørsmål. Dette er ett lavterskel tilbud! -Vi har lange tradisjoner for å bruke tre i bygg, i treforedlingsindustri og til oppvarming. Det utvikles stadig nye bruksområder og produkter, sier Helene N. Ruud, markedsleder i Viken Skog entusiastisk. "Rektor Ruud" deltar også på alle skogeierskolene og gleder seg til å ta i mot nye elever på hovedkontoret. 

Gå til timeplan og alt du trenger å vite om Skogeierskolen

Sikre deg plass og meld deg på her

Som kursholdere har vi satt sammen et team fra Viken Skog som skal veilede og stå for skogkompetanse som lønner seg gjennom dagen. Det legges opp til spørsmål og noe oppgaveløsning underveis. Kursbevis deles ut i etterkant.