Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Bli bedre kjent med skogen din til påske gjennom DinSkog!

Påsken 2023 nærmer seg. Hva med å bruke litt tid på å bli bedre kjent med skogen din digitalt? Viken Skogs digitale skogbruksplan på nett kan hjelpe deg med å bli enda bedre kjent med eiendommen din.


KURS I DINSKOG: Ta nettkurs før påsken, og delta fysisk etter påske!

KURS I DINSKOG: Ta nettkurs før påsken, og delta fysisk etter påske!

Av Helene Nygaardsvik Ruud

Med løsningen har du oversikt over kart, flyfoto og bestands- og miljøinformasjon på din eiendom. I tillegg til å være et verktøy for planlegging av tiltak i skogen, kan det også benyttes til jakt og eiendomsforvaltning.

Rett etter påske vil vi gjennomføre fysiske kurs på våre lokalkontorer for at du som skogeier skal få mest mulig ut av løsningen. Før den tid kan du ta vårt grunnleggende nettkurs som inkluderes i deltakerprisen. Kursene avholdes på følgende kontorer: Askim, Hønefoss, Kongsberg og Nannestad. 

Populært verktøy

Flere og flere får opp øynene for skogbruksplan på nett. Bare i fjor fikk DinSkog-løsningen 700 nye brukere, og årlig bruker nå 2.700 skogeiere den aktivt. Linnéa Olofsson og Vebjørn Pollen, er begge GIS-konsulenter i Viken Skog. De merker begge trykket og mener løsningen aldri har vært mer aktuell:

– Med økt teknologisk kunnskap blant våre andelseiere får stadig flere øynene opp for det fantastiske planleggingsverktøyet som skogbruksplan på nett faktisk er. Mange ser nytten av å kunne planlegge aktivitet i egen skog hjemme på en pc, nettbrett eller telefon. Man kan bli bedre kjent i egen skog og få en mye bedre oversikt over ressursene,  og ikke minst verdiene, sier Vebjørn.

Linnéa er raskt til å fremheve den nye fuksjonen i DinSkog; netthandel: 

– Nå kan man også bestille skogkultur "rett fra sofaen" gjennom appen. Planter og ungskogpleie kan nå bestilles over nett, uten å gå veien om skogbruksleder. Det er lettvint, alltid åpen og enkelt tilgjengelig, forteller Linnéa.

GLEDER SEG TIL KURS: Linnéa og Vebjørn er skog- og GIS-konsulenter i Viken Skog. De ser begge frem til å holde kurs i DinSkog. Foto: Bjørn H. Pettersen, Viken Skog

Full kontroll på skogbruksplanen

DinSkog gir deg tilgang til digitale bestandskart, bestandsinformasjon, eiendomsinformasjon, miljøregistreringer og detaljerte bakgrunnskart. Du kan skrive ut eller lagre kartutsnitt til bruk i hogstmaskin eller andre formål slik som planlegging av skogkultur eller jakt.

Skogbruksplanens levetid og brukervennlighet øker betydelig når den foreligger på digital form. Med en internettbasert løsning vil du til enhver tid kunne gå inn å se på planen.

Alltid tilgjengelig

Du kan også få tilgang til skogbruksplanen på telefonen. Egne apper er utviklet for operativsystemene IOS (Apple) og Android (Google). Dermed kan over 90 prosent av alle med telefon eller nettbrett benytte den. Appen er ikke avhengig av mobildekning, og den kan dermed brukes i områder der mobildekningen er dårlig eller fraværende.

Kom i gang?

1. Les mer om løsningen på Din.Skog.no.

2. Skaff deg tilgang gjennom å kontakte vårt Servicesenter.

3. Last ned brukerveiledning og prøv deg frem før du tar med deg din digitale skogbruksplan på lomma og tar en tur ut i skogen.

Kurs i DinSkog april 2023

Viken Skog arrangerer i april fire klasseromskurs for at du som skogeier skal få mest ut av løsningen. Disse avholdes på våre lokalkontor: 

Prisen er 1.495,- for andelseiere og 1.995,- andre.

To nettkurs inkludert 

Inkludert i prisen vil du få med deg to av våre digitale nettkurs. Fra "Skogeierskolen på nett". Se og les mer om våre fire nettkurs her viken.skog.no/nettkurs.

Du som melder deg på et av kursene vil i tillegg få disse modulene inkludert: 

Modul 1: Skogens stammespråk

Målet er at du etter gjennomført kurs skal kjenne til de viktigste ord og begrep vi bruker i vår næring.

Modul 4 «DinSkog»

Målet med kurset er å gi deg en innføring og oversikt over de viktigste funksjonene og mulighetene som finnes i DinSkog.

Kontaktpersoner

Linnéa Olofsson

Linnéa Olofsson

Permisjon til 4. mars 2024 (skog- og GIS-konsulent, Kongsberg)

466 38 821

Send e-post

Les mer

Linnéa Olofsson

Permisjon til 4. mars 2024 (skog- og GIS-konsulent, Kongsberg)

Linnea

Kontakt