Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Test-deltakere til digitalt introkurs i DinSkog

Skogen er et godt sted å være om dagen og Viken Skogs digitale skogbruksplan på nett kan hjelpe deg med å bli enda bedre kjent med eiendommen din. Med løsningen har du oversikt over kart, flyfoto, bestands- og miljøinformasjon på din eiendom. I tillegg til å være et verktøy for planlegging av tiltak i skogen, kan det også benyttes til jakt og eiendomsforvaltning. Torsdag 23. april gjennomføre vi et digitalt testkurs i DinSkog-løsningen.


 

Populært verktøy

Flere og flere får opp øynene for skogbruksplan på nett. Hittil i år har Viken Skogs digitale løsning DinSkog fått 250 nye brukere, og årlig bruker 2 200 skogeiere løsningen aktivt. Rådgiver Atle Veddegjerde i Viken Skog er kursholder i DinSkog og merker trykket. I disse dager hvor hele Norge "tvangsdigitaliseres" har aldri løsningen vært mer aktuell. -Med økt teknologisk kunnskap blant våre andelseiere får stadig flere øynene opp for det fantastiske planleggingsverktøyet som skogbruksplan på nett faktisk er. Mange ser nytten av å kunne planlegge aktivitet i egen skog hjemme på en pc, nettbrett eller smarttelefon. Man kan bli «kjent» i egen skog og for en mye bedre oversikt over ressursene og ikke minst verdiene. Det mest vidunderlige av alt er jo at dette faktisk er GRATIS for Viken Skogs andelseiere som har skogbruksplan, sier Veddegjerde.

Full kontroll på skogbruksplanen

DinSkog gir deg tilgang til digitale bestandskart, bestandsinformasjon, eiendomsinformasjon, miljøregistreringer og detaljerte bakgrunnskart. Du kan skrive ut eller lagre kartutsnitt til bruk i hogstmaskin eller andre formål slik som planlegging av skogkultur eller jakt. Skogbruksplanens levetid og brukervennlighet øker betydelig når den foreligger på digital form. Med en internettbasert løsning vil du til enhver tid kunne gå inn å se på planen.

Alltid tilgjengelig

Du kan også få tilgang til skogbruksplanen på mobiltelefon. Egne apper er utviklet får operativsystemene IOS og Android. Dermed kan over 90% av alle med smartelefon eller nettbrett benytte den. Appen er ikke avhengig av mobildekning, og den kan dermed brukes i områder der mobildekningen er dårlig.

Hvordan komme i gang?

1. Les mer om løsningen på Din.Skog.no

2. Skaff deg tilgang gjennom å kontakte vårt Servicesenter 

3. Last ned brukerveiledning og prøv deg frem før du tar med deg din digitale skogbruksplan på lomma og tar en tur ut i skogen

Test-deltakere til digitalt introkurs i DinSkog 

Viken Skog arrangerer til vanlig klasseromskurs for at du som skogeier skal få mest ut av applikasjonen. Situasjoenen vi nå er i setter fart på digitaliseringsbehovet på alle områder i samfunnet, også for Viken Skogs kurstilbud. Vi i Viken Skog har derfor snudd oss rundt og laget et testopplegg for DinSkog kurs digitalt. I første omgang vil vi kjøre en test via Microsoft Teams og søker i den forbindelse 5 kursdeltakere. Kan dette være interessant for deg så meld din interesse ved å sende oss en mail. Ettersom dette er et testopplegg for viderutvikling av digitale kurstilbud er tilbudet gratis for de deltakerne som blir med. Vær rask og sikre deg din plass. 

Tidspunkt: Torsdag 23. april kl. 18:00 - 20:00 

For Viken Skogs andelseiere er løsningen gratis forutsatt at du har en skogbruksplan.