Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

5 kjappe med Bjørn Kristian - vår nye skogbruksleder på Hadeland

Vi i Viken Skog vet at den aller viktigste ressursen vi har er våre ansatte, som lever ut verdiene våre hver dag ute i felt eller på et av avdelingskontorene våre. I en stor organisasjon som Viken Skog, er det naturlig med et dynamisk tilsig av ny kompetanse. Vi tror det er sunt å bli utfordret av nye tankesett, og gleder oss derfor alltid til å bli bedre kjent med våre nye hoder. Derfor stiller vi våre nyansatte fem kjappe spørsmål for å komme tettere på – god lesning!

Kort om Bjørn Kristian

Navn og alder: Bjørn Kristian Fjærestrand-Børke, 52 år 

Nyansatt som: Skogbruksleder Hadeland (Lunner og Gran øst for Randsfjorden)

Utdannelse: Agrotekniker

Jobberfaring: Kokk, skogsarbeider, gartner, snekker, anleggsarbeider, lastebilsjåfør, vaktmester, arbeidsleder i NAV, saksbehandler i NAV, jobbspesialist i NAV

Trives med: Å være på hytta, med nærheten til naturen og friluftsaktiviteter

Brenner for: Gode opplevelser, god mat og turer med familie og venner i skog og mark

Kontaktinfo: mobil: 928 17 717 | e-post: bkf@viken.skog.no

Hvem er egentlig Bjørn Kristian, og hvilken erfaring har du med skogsarbeid?

– Jeg er en gift mann på 52 år, oppvokst i Sørum kommune og har eid egen gård der. Gården hadde melkeproduksjon og noe skog. Ved siden av jobb tatt på meg oppdrag med trefelling. Jeg jobbet også en vinter som skogsarbeider med motorsag, traktor og vinsj.

Hva gjør du helst på fritiden?

– Jeg liker å være aktiv! Det blir mange fotturer i skogen og i fjellet, sommer og vinter. Er glad i å gå på langrennsski og kjører telemark. Jeg koser meg på hytta på Rena med familie og venner, og blir stadig utfordret i golf av ungdommene i familien.

Hva betyr skogen for deg, og hva engasjerer deg?

– Jeg ble sendt ut i skogen som orienteringsløper da jeg var 8 år og har siden hatt utrolig stor glede av alle aktiviteter skogen kan by på. Dette har også familien hatt glede av og lært seg å bli glade i. Skogen for meg betyr ro, trening og sopp og bærplukking. Det er viktig at vi skjøtter skogen godt slik at den ikke gror igjen og at verdiene blir tatt vare på. Da sikrer vi våre fremtidige generasjoner de samme mulighetene som vi har.

Hvilke fremtidstanker har du på vegne av Viken Skog og skognæringen? 

– Jeg tror at skognæringa fremover vil bli mer og mer viktig for samfunnet. Ikke bare med tanke på CO2-binding og -lagring, men óg at trevirke får nye bruksområder til blant annet mat, legemidler og dyrefor. Denne utviklingen bør vi være en del av, slik at vi kan levere det industrien etterspør.

Vi i Viken Skog ønsker Bjørn Kristian velkommen med på laget - sammen er vi kompetanse som lønner seg!