Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Besto fagprøven - går rett over i fast jobb!

I forrige uke besto Viil Flaata fagprøven som skogsoperatør. Nå venter fast jobb som skogbruksleder i Viken Skog: – Jeg er utrolig imponert over Viil, sier en stolt skogsjef.


av Egil

BESTÅTT: Her er Viil Flaata akkurat ferdig med å gjennomføre praktisk prøve. Hun er sammen med medlem av prøvenemden Henning Egedahl (i midten) og leder Knut Sigurd Brekke (til høyre). Foto: Dag Nydal, Struksnæs Skog

Fagprøven som skogsoperatør gikk over to dager. Det var en grundig test som viser at hun nå er klar for arbeidslivet.

– Jeg er veldig fornøyd med å være ferdig og ha bestått fagprøven! Den besto av mest praktiske oppgaver, men også en del teori. Jeg måtte vise god planlegging og gjennomføring av eget faglig arbeid, vurdere mitt eget arbeid og vise til god dokumentasjon. Og så måtte jeg kjøre både lassbærer og hogstmaskin, forteller en glad og lettet lærling.

STØ HÅND: Her ser vi Viil traktere hogstmaskinen under fagprøven. Foto: Dag Nydal, Struksnæs Skog

Viil startet som lærling i Viken Skog i august 2022. Hun kom raskt inn i jobben etter kyndig veiledning av blant annet mentor opg skogbruksleder Erik Bjøre.

– Viil har vært fantastisk å jobbe med. Hun tok ansvar fra første stund og den siste tiden har hun klart seg helt på egenhånd. Jeg er imponert, forteller Erik Bjøre.

Etter tre måneder som lærling var hun sikker på at hun hadde tatt riktig valg for sin utdannelse. I et intervju med Viken Skog sa hun da dette:

– Det er veldig fint å være lærling i Viken Skog! Jeg trives kjempebra. Og en slik læremåte der jeg får en praktisk tilnærming til faget er mye bedre for meg, for jeg er ikke så veldig glad i skolebenken!

Les saken fra november 2022 her!

Imponert skogsjef

Viil kom raskt inn i oppgavene i Viken Skog og tok ansvar og tak i oppgaver alene. Det siste halvåret har hun fungert som skogbruksleder, ettersom skogbruksleder Julie Baalerud Sand gikk ut i mammapermisjon.

– Jeg er utrolig imponert over Viil, og gratulerer så mye med at hun har bestått prøven! Men jeg er slett ikke overrasket over at hun klarte dette. For hun viste tidlig at hun lærer raskt og har en evne til å jobbe selvstendig, samtidig som hun spør om hjelp og råd når det trengs, skryter skogsjef i Viken Skog, Lars Kristen Haug.

SE VIDEO: Viil forteller i 2022 om hvordan det er å være lærling i Viken Skog. Video: Egil Granum, Viken Skog

Fått fast jobb

Selv om Viil nå har tatt fagprøven kommer hun ikke til å forsvinne med det første fra Viken Skog. For fra august, da lærligtiden går ut, blir hun fast inventar i Viken Skog.

– Vi har lovet henne fast jobb her. Hun kommer til å fungere som skogbruksleder for Julie i Sigdal til hun kommer tilbake fra permisjon i høst en gang. Så får tiden vise hvordan kabalen blir lagt etter det. Men hun er kommet for å bli. Vi er svært fornøyde med å beholde Viil, smiler Lars.

– Jeg er veldigt takknemlig for lærlingtiden og nå kunne gå rett over i fast jobb fra august. Jeg har ingen andre planer fremover enn å jobbe for Viken Skog, forteller den engasjerte skogbrukslederen fornøyd.

Viil Flaata, som kommer fra Nore og Uvdal, er den andre som har tatt fagprøve som skogsoperatør etter å ha gått lærlingeløpet hos Viken Skog. Mari Gladhaug fra Redalen i Gjøvik kommune var den første. Hun er nå Viken Skogs skogbruksleder i Gjøvik, Toten, Etnedal og deler av Søndre Land.