Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

-Anbefaler de som skal overta eller nylig har overtatt skog å delta på Viken Skogeierskole

-Jeg anbefaler de som skal overta eller nylig har overtatt skog å om å delta på Viken Skogeierskole hjemme på gården min Tufte Gård i Nykirke utenfor Horten lørdag 9. oktober, sier andelseier i Viken Skog og olympisk mester Olaf Tufte.


For åttende gang arrangerer Viken Skog "Viken Skogeierskole" og kjører reprise hjemme på gården til andelseier Olaf Tufte. Skogeierskolen er midt i blinken for deg som skal overta skog eller nylig har overtatt skogeiendom. En dag på Skogeierskolen deg grunnleggende kunnskap i skogbruk, skogskjøtsel, ny teknologi, skogøkonomi og inntektsmuligheter. Hold av lørdag 09. oktober og meld deg på allerede nå HER.

 

Olaf Tufte er opptatt av å innhente kunnskap fra andre for å bli bedre selv på det han gjør både i sin tilværelse som toppidrettsutøver og som skogeier. -Vi trenger alle å bli oppdatert på kunnskap og lytte til kompetente folk. Viken Skogeierskole er jo helt genial i så måte og her får man muligheten til en dag med mye god undervisning og siste nytt om skogbruket. Jeg mener det er en klok investering og jeg kan love at vi har inspirerende lokaler her på gården i flotte naturomgivelser som nok de fleste skogeiere liker, sier Tufte. Her finner du all informasjon om Viken Skogeierskole

.

Skog betyr hjemme

Olaf Tufte hogg sitt første tre allerede som 4 åring, og har selv gjort det samme med sine barn som hans far gjorde, -introdusert de for skogbruket tidlig. Begge barna svinger allerede øksa i Nykirke. Som toppidrettsutøver har han mange reisedøgn i året, men ingenting er som å komme hjem.

-For meg så betyr egentlig skog trygghet. Jeg reiser veldig mye og det å komme hjem på gården, lukte skauen og se skauen- da kan jeg senke skuldrene mine, også sover jeg godt. I fremtiden både håper og tror jeg at vi forvalter norsk skog på en om mulig enda bedre måte. Skog er en viktig del av miljøet vårt. Med all den gode vitenskapen, kunnskapen, teknologien og erfaringen som ligger i blant annet Viken Skog, så kan vi forvalte norsk skog sånn at den er bærekraftig, verdiskapende og en del av klimaløsningen, sier han.

Bilde: Skogeierskolen skal være i den nyoppussede låven. Legg merke til de to OL gull vinnerbåtene til Olaf Tufte fra 2004 og 2008 i taket.

Forvalte skogen riktig

-Det viktigste jeg gjør som skogeier er å være en aktiv skogeier og skjøtte skogen min på en best mulig måte. Nå rydder vi litt opp etter etterkrigstida hjemme i skogen hos meg. Vi forsøker å hogge fornuftig, ikke for store flater av gangen, også planter vi. Det handler også om å forvalte alle plantefeltene på en bra og fornuftig måte og være flink med ungskogpleie, sånn at skogen kan stå når forhåpentligvis min sønn overtar skogen, sier Tufte.

Bilde: Aina Tufte drifter event-biten og det meste annet rundt gårdsdriften. Her står hun foran de to lavoenene som er et flott festlokale som kan ha opptil 170 gjester.

Kompetanse som lønner seg

-En av de viktigste grunnene til at jeg er andelseier i Viken Skog er for å innhente informasjon og kunnskap når jeg har behov for det. Viken har den kompetansen jeg har behov for, og det kan lønne seg. For det har seg sånn at som bonde er man ikke best i alt. Når man har ett samvirke som Viken Skog, som har utrolig mye kompetanse om skogdrift, så går det alltid an å spørre noen som kan litt mere enn deg selv. Hvordan bør jeg forvalte skogen min og hva skal jeg gjøre både på årsplan, men også på lang sikt, kanskje 20 år? Hvordan skal jeg forvalte min skog for å få mest mulig verdier ut og da er vi inne på det som på en måte er hele essensen og det å være ett samvirke: Jobbe sammen og utvikle hverandre slik at vi steller skogen til det best for miljøet og få verdier ut av skogen, sier Tufte som ønsker velkommen til gards lørdag 9. oktober.

Som kursholdere har vi satt sammen et team fra Viken Skog som skal veilede og stå for skogkompetanse som lønner seg gjennom dagen. Det legges opp til spørsmål og noe oppgaveløsning underveis. Kursbevis deles ut i etterkant. 

Vi selger også gavekort til Skogeierskolen - ta kontakt med Viken Skog Servicesenter for mer informasjon. Den perfekte gave til en ny eller kommende skogeier.