Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

5 kjappe med Amund Bratlien - vår nye skogbruksleder i Øvre Romerike og Hurdal

Vi i Viken Skog vet at den aller viktigste ressursen vi har er våre ansatte, som lever ut verdiene våre hver dag ute i felt eller på et av avdelingskontorene våre. I en stor organisasjon som Viken Skog, er det naturlig med et dynamisk tilsig av ny kompetanse. Vi tror det er sunt å bli utfordret av nye tankesett, og gleder oss derfor alltid til å bli bedre kjent med våre nye hoder. Derfor stiller vi våre nyansatte fem kjappe spørsmål for å komme tettere på – god lesning!

Kort om Amund

Navn og alder: Amund Bratlien (24)

Nyansatt som: Skogbruksleder, Øvre Romerike og Hurdal

Utdannelse: Bachelor i Skogbruk, Evenstad

Jobberfaring: Skogplanting, manuell tynningshogst, butikkmedarbeider

Trives med: Venner og familie, samt jobbe og gå på turer både på ski og bein i skauen

Brenner for: Det meste som har med skog å gjøre, ikke bare skjøtsel, men også annen bruk - også veldig interessert i andre treslag vi kanskje ikke bruker så mye her på Østlandet

Kontaktinfo: mobil: 909 53 422 | e-post: abr@viken.skog.no

Hvem er egentlig Amund Bratlien, og hvilken erfaring har du med skogsarbeid?

– Jeg er  født og oppvokst i Nannestad. Jeg gikk tre flotte år på skogskolen langt opp i Østerdalen, nærmere sagt Evenstad. Jeg har vært med i skauen sammen med fattern og bruttern helt siden jeg var gammel nok til å bidra med noe. Da jeg ble eldre jobba jeg en del med manuell tynningshogst og vedhøgging. Utenom dette har jeg en stor interesse for planting. Mens jeg studerte var det en fin måte å tjene litt lommepenger på. Ellers så har jeg planta en god del forskjellige treslag på gården til onkelen min, både eik og bøk. 

Hva gjør du helst på fritiden?

– Fritiden kan gå til så mangt, alt fra å tilbringe tid med kjæresten, venner og familie, samt diverse skogsarbeid hvis jeg har tid til det. Ellers så går det kanskje litt tid til trening innimellom. Jeg bruker også en del tid tid på musikk.

Hva betyr skogen for deg, og hva engasjerer deg?

– Skogen har stor betydning for meg. Jeg bare blir mer og mer interessert i alt som har med skog å gjøre jo mer jeg lærer om det. Skogen tilbyr jo oss så mye, både når det kommer til ressurser som ved og virke, men også flotte turopplevelser. Jeg er jo vokst opp ved inngangsporten til Romeriksåsene (Sjunken), så skogen har liksom vært nær meg hele livet.  

Hva tror du blir det beste ved å jobbe i Viken Skog?

– Det beste blir nok å få jobbe med noe jeg er veldig interessert i, samt det å måtte løse jobbrelaterte problemstillinger, det er jo det som gjør hverdagen interessant! Som skogbruksleder er du jo også med på å forme skogen i området ditt, og hvis man gjør en god jobb kan man skape et veldig godt grunnlag for de kommende generasjonene.

Hvilke fremtidstanker har du på vegne av Viken Skog og skognæringen? 

– Skognæringa og Viken Skog kommer til å støte på mange spennende utfordringer i nærmere fremtid, både med tanke på et veldig skiftende og upålitelig klima, samt en mer usikker verdensøkonomi. Dette er både nye og gamle utfordringer som kanskje kan virke uløselige til tider, men næringen har vært igjennom slikt før, og det blir spennende å bli med på å utvikle nye løsninger til nye problemer!

Vi i Viken Skog ønsker Amund  velkommen med på laget - sammen er vi kompetanse som lønner seg!