Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

5 kjappe med Ståle Buraas - vår nye produksjonssjef

Vi i Viken Skog vet at den aller viktigste ressursen vi har er våre ansatte, som lever ut verdiene våre hver dag ute i felt eller på et av avdelingskontorene våre. I en stor organisasjon som Viken Skog, er det naturlig med et dynamisk tilsig av ny kompetanse. Vi tror det er sunt å bli utfordret av nye tankesett, og gleder oss derfor alltid til å bli bedre kjent med våre nye hoder. Derfor stiller vi våre nyansatte fem kjappe spørsmål for å komme tettere på – god lesning!

Kort om Ståle

Navn og alder: Ståle Buraas, 56 år

Nyansatt som: Produksjonssjef i Viken Skog SA

Utdannelse: Agronom, salg/markedsføring - markedsledelse BI

Jobberfaring: Produktsjef, kategorisjef, salg og markedssjef, skogsentreprenør manuell drift og m. lastbærer i tynningsdrift, bonde

Brenner for: Primærnæringa og levende bygder, å synliggjøre verdien av at uten et aktivt jord og skogbruk i bygd og grend, har Norge som nasjon lite å vise fram. Alle kan ikke bo i byene!

Samfunnet er avhengig av frivillighet, lag og organisasjonsarbeid. Kultur og tradisjon er noe vi ikke skal glemme, men ta vare på og bringe videre til nye generasjoner.

Trives med: Praktisk arbeid i jord og skogbruk. Organisasjonsarbeid/politikk. Trening/løp/langrenn/topptur, turer i skog og mark/fjellet.

Kontaktinfo: mobil: 976 45 131 | e-post: sbu@viken.skog.no

Hvem er egentlig Ståle, og hvilken erfaring har du med skogsarbeid?

– Jeg prøver å være en positiv og engasjert person, et ja menneske. Er etter andres mening for lite kynisk, jeg vil være en lagspiller. Jeg har behov for å linke teori til praktisk tenkning, da blir mye mulig for meg. Døgnet mitt har mange timer når det er behov for det, jeg teller ikke timer. Kan ha sterke meninger.

– Jeg har vokst opp med skogsarbeid på småbruket hjemme i Hurdal og ble tidlig venn med maskiner og motorsag. Har kjørt flere drifter med hest.

Hva gjør du helst på fridtiden?

– Jeg trives veldig godt med praktisk arbeid på eget småbruk når jeg ikke er på jobb. Kobler av med en løpetur på sommeren eller en langtur på langrennsski. Glad i musikk. God mat og drikke med gode venner er viktig.

Hva betyr skogen for deg, og hva engasjerer deg?

– Skogen er lidenskap, næring, hobby og rekreasjon for meg. Høste, fornye, pleie og se at det du gjør gir resultater. Skogen er samfunnets pusterom i dobbelt forstand. Når jeg er sliten, lei eller stresset, er en tur i skogen den beste medisin noen kan gi meg. Jeg har vokst opp i skogbygda Hurdal, der skogen direkte eller indirekte har betydd ALT gjennom generasjoner.

Hva tror du blir det beste ved å jobbe i Viken Skog?

– Jeg ser frem til å bli en del av et miljø der jeg kan kombinere interesse med daglig jobb. Så langt har jeg møtt mange hyggelige kollegaer med mye kompetanse. Jeg er voksen, men ikke for gammel til å lære og erfare, og ønsker å få lov til å bidra med mine erfaringer. Bidra til lønnsom utvikling og styrke laget.

Hvilke fremtidstanker har du på vegne av Viken Skog og skognæringen? 

– Jeg tror på ei framtid for skognæringen og den enorme verdikjeden jeg får lov til å være en del av.

Miljø hensynet kommer ikke til å bli mindre viktig, og vi må være i forkant, ikke slukke branner.

Vi må tenke langsiktig, men levere hver dag på å være en lønnsom næring som har respekt og tillitt i samfunnet.

Vi i Viken Skog ønsker Ståle velkommen med på laget - sammen er vi kompetanse som lønner seg!