Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

5 kjappe med Thor Kárason - vår nye skogbruksleder i Lier, Drammen, Røyken og Hurum

Vi i Viken Skog vet at den aller viktigste ressursen vi har er våre ansatte, som lever ut verdiene våre hver dag ute i felt eller på et av avdelingskontorene våre. I en stor organisasjon som Viken Skog, er det naturlig med et dynamisk tilsig av ny kompetanse. Vi tror det er sunt å bli utfordret av nye tankesett, og gleder oss derfor alltid til å bli bedre kjent med våre nye hoder. Derfor stiller vi våre nyansatte fem kjappe spørsmål for å komme tettere på – god lesning!

Kort om Thor

Navn og alder: Thor Kárason (32)

Nyansatt som: Skogbruksleder i Lier, Drammen, Røyken og Hurum

Utdannelse: Bachelor i skogfag fra NMBU på Ås

Erfaring: Bestyrer på skogseiendom, bonde, kjøkkensjef, skogsarbeid m.m.

Brenner for: En fremtidsrettet skognæring der ressursene utnyttes – og det er plass for alle

Trives med: Bål i skogen, lange dager i traktoren, fotball og god middag i heimen

Kontaktinfo: Mobil 47880410 | e-post: tkar@viken.skog.no

Hvem er egentlig Thor, og hvilken erfaring har du med skogsarbeid?

– Født og oppvokst på et melkebruk på Island, har norsk samboer og to barn. Bodd i Norge siden 2011, med et opphold fra 2017 til 2019 hvor jeg flyttet hjem og tok over gårdsbruket på Island. Min interesse for skogbruk ble vekket når vi på gården hjemme begynte med restaurering av bjørkeskog i 2008. Dette var en del av et større prosjekt med formål om restaurering av økosystemer. Jeg plantet mye trær som ungdom og i senere tid har jeg jobbet med planting, ungskogpleie og felling i Norge. I tillegg har jeg de siste to årene forvaltet en skogeiendom i Østerdalen.

Hva gjør du helst på fridtiden?

– Fritiden bruker jeg mest til barna, men jeg trives godt på tur til fots og på ski, sammen med bikkja og andre som ønsker å henge seg på. Utover det er det trivelig å lage middag til gode venner eller spille fotball.

Hva betyr skogen for deg, og hva engasjerer deg?

– Skogen er en fantastisk ressurs for både næring og friluftsliv. Ingenting slår en tur i fint stelt skog – det er terapi i seg selv. Jeg engasjerer meg for at flest mulig tar i bruk skogen og har et forhold til den – hvor det uten tvil er plass til hogstmaskin, skiløyper, vilt og alt annet samtidig, hvis vi bare tar hensyn til hverandre.

Hva tror du blir det beste ved å jobbe i Viken Skog?

– Jeg gleder meg til å treffe skogeieren for en tur, prat og kaffekopp ute i skogen, der jeg kan bidra med min kompetanse til forvaltning av skogen. Videre ser jeg frem til å være en del av et sterkt skogfaglig miljø hos Viken Skog og ta del i teknologisk- og faglig utvikling.

Hvilke fremtidstanker har du på vegne av Viken Skog og skognæringen? 

– Skogens ressurser og produkter kommer kun til å få en høyere status i tiden som kommer. Med det følger nye utfordringer og økt oppmerksomhet, som det blir spennende å bidra til hos Viken Skog.

Vi i Viken Skog ønsker Thor velkommen med på laget - sammen er vi kompetanse som lønner seg!