Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

5 kjappe med Steinar Tutanrud - vår nye skogbruksleder i Krødsherad

Vi i Viken Skog vet at den aller viktigste ressursen vi har er våre ansatte, som lever ut verdiene våre hver dag ute i felt eller på et av avdelingskontorene våre. I en stor organisasjon som Viken Skog, er det naturlig med et dynamisk tilsig av ny kompetanse. Vi tror det er sunt å bli utfordret av nye tankesett, og gleder oss derfor alltid til å bli bedre kjent med våre nye hoder. Derfor stiller vi våre nyansatte fem kjappe spørsmål for å komme tettere på – god lesning!

 
Kort om Steinar

 

Navn og alder: Steinar Tutanrud (21)

Nyansatt som: Skogbruksleder Krødsherad 

Utdannelse: 2-årig skogskole og fagbrev som skogsoperatør 

Erfaring: To og et halvt år som maskinfører 

Brenner for: Utmarka som næring!

Trives med: Lange turer med elghunden på fine høstdager

Kontaktinfo: Mobil 916 85 186 |  e-post: sttu@viken.skog.no

 

 

Hvem er egentlig Steinar, og hvor lenge har du jobbet med skog?

– Jeg ser på meg selv som en optimist, sier Steinar med et smil.  Jeg er ganske sosial av meg, og liker å bli kjent med nye mennesker. 

Videregående tok han på Saggrenda. Valget falt på naturbrukslinjen. Senere tok han fagbrev som skogsoperatør. Etter det begynte han som entreprenør hos Elling Tuft: 

– Første halvår kjørte jeg lassbærer før jeg hadde to år på hogstmaskinen. Det var en flott tid, og jeg tørr å påstå at jeg kjenner skogene på Ringerike godt. 

Hva gjør du helst på fritiden?  

– Mye av fritiden min bruker jeg sammen med familie og venner. Familien min er sterkt knyttet til skog og skogbruk, og vi bruker mye av tiden sammen ute i skog og mark.

Steinar har helt siden barnsben vært med sin bestefar på jakt. Interessen og kompetansen om jakt og hund har gått i genereasjoner:

– Høsten og elgjakta er årets høydepunkt for meg. Det er i grunn hele opplegget med jakta, det klarer jeg ikke å beskrive med ord. 

Hva tror du blir det beste ved å jobbe i Viken Skog? 

– Jeg gleder meg stort til å bli en del av et bredt og kompetent fagmiljø i Viken Skog. Jeg har sittet mye alene i hogstmaskinen, det har jeg trivdes godt med, samtidig er tiden inne for å bruke skogkompetansen min på å rådgive skogeiere. Ingen skog er lik, og jeg vet jeg kommer til å trives med å finne løsninger som passer best for den enkelte skogeier. 

Det er ikke vanskelig å legge merke til at Steinar virkelig gleder seg til å ta fatt på jobben: 

– Etter å ha kjørt hogstmaskin, gleder jeg meg til å bli enda mer kjent med skogeierne. Skog og skogbruk er gøy og sammen håper jeg vi finner løsninger som passer best for hver enkelt.

Hva betyr skogen for deg, og hva engasjerer deg?

– Jeg trives best ute! Det har jeg alltid gjort. Å gå tur i skogen, jakte og bruke skogen til rekreasjon er godt. Samtidig er skogen en viktig ressurs, som skal forvaltes. Det engasjerer meg stort!

Det å kunne drive jakt, fiske og friluftsliv kombinert med å drive et moderne bærekraftig skogbruk er noe som opptar meg. Samtidig som skogen er levebrød og bi-inntekt for mange finner jeg også ro i å være ute. 

Hvilke fremtidstanker har du på vegne av Viken Skog og skognæringen? 

– Skognæringens fremtid har vært diskutert i lang tid og for meg er svaret helt klart. Skogen er en fornybar ressurs som har sin rolle i det grønne skiftet vi hører så mye om. 

– Jeg har troa på Viken Skog og skognæringa i framtida. Med rett tiltak til rett tid øker vi avkastningen på skogen vår. Det gir lønnsomhet i skogbruket.

Vi i Viken Skog ønsker Steinar velkommen med på laget, sammen er vi kompetanse som lønner seg.