Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

5 kjappe med Silje Helene Waagaard - vår nye biolog

Vi i Viken Skog vet at den aller viktigste ressursen vi har er våre ansatte, som lever ut verdiene våre hver dag ute i felt eller på et av avdelingskontorene våre. I en stor organisasjon som Viken Skog, er det naturlig med et dynamisk tilsig av ny kompetanse. Vi tror det er sunt å bli utfordret av nye tankesett, og gleder oss derfor alltid til å bli bedre kjent med våre nye hoder. Derfor stiller vi våre nyansatte fem kjappe spørsmål for å komme tettere på – god lesning!

Kort om Silje

Navn og alder: Silje Helene Waagaard, 36 år

Nyansatt som: Biolog i Viken Skog SA

Utdannelse: Master i Biologi fra NTNU Trondheim

Jobberfaring: HMS/kvalitetssjef for Elstøen Gartneri AS, ingeniør og prosjektleder for Det Norske Veritas (DNV) AS

Brenner for: At vi må både bruke og ta vare på naturen

Trives med: Å være ute i naturen, lange skiturer, synge i Showkoret og ikke minst være sammen med «gutta mine» hjemme – som er mann og to barn.

Kontaktinfo: mobil: 930 98 802 | e-post: shwa@viken.skog.no

Hvem er egentlig Silje, og hvilken erfaring har du med skogsarbeid?

– Jeg er født og oppvokst i Hønefoss, men etter studiene i Trondheim bosatte jeg meg i Hole sammen med familien min. Trives ypperlig med å bo i nærheten av «fjorden», skogen og det fine kulturlandskapet på Røyse. Foruten nærturer på sykkel, ski eller på beina, så har vi også oppdaget skøytelivet på Steinsfjorden! Jeg kommer fra en familie som har drevet med gårds- og skogsdrift i generasjoner, men jeg har ikke noe egen erfaring med skogsarbeid – annet enn at mannen min er veldig ivrig på å hugge sin egen ved, og da bidrar jeg med det.

Hva gjør du helst på fridtiden?

– Jeg prøver å komme meg ut med familien så ofte som mulig. Ellers liker jeg å synge i Showkoret i Hønefoss, men nå har jeg en liten pause på grunn av familiesituasjonen. En ridetur i ny og ne sier jeg heller ikke nei takk til!

Hva betyr skogen for deg, og hva engasjerer deg?

– Jeg ønsker at vi skal kunne bruke skogen og naturen som en ressurs, samtidig som det er rekreasjon og det har en egenverdi. Næringen må fortsette å fronte seg selv positivt slik at vanlige folk forstår at vi må ha et aktivt og bærekraftig skogbruk for framtiden. Vi må ha mindre polarisering, det er ikke ja eller nei til et aktivt skogbruk – men ja takk til både skogbruk, naturmangfold og rekreasjonsmuligheter.

Hva tror du blir det beste ved å jobbe i Viken Skog?

– Det jobber utrolig mange hyggelige folk her og de har virkelig greie på det de holder på med. Jeg har møtt mange dyktige folk så langt så det blir en spennende læring videre. Det er absolutt ikke noe minus at jeg kan være en del ute i skogen som en del av jobben!

Hvilke fremtidstanker har du på vegne av Viken Skog og skognæringen? 

– Viken Skog og hele næringen tror jeg har en god fremtid i møte da vi må satse mer på fornybare ressurser. Det er mange skogsprodukter som kommer til å være høyt etterspurt i framtiden. Samtidig så stilles det stadig høyere krav til bransjen som går på dokumentasjon, miljøkrav, kvalitetskontroll, effektivitet osv. Her kommer vi til å ha mye å gjøre framover. Hvor agile og endringsvillige vi klarer å være er avgjørende i en verden som endrer seg raskere enn noen gang.

Vi i Viken Skog ønsker Silje velkommen med på laget - sammen er vi kompetanse som lønner seg!