Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

5 kjappe med Robert Urbanik - vår nye produksjonsplanlegger

Vi i Viken Skog vet at den aller viktigste ressursen vi har er våre ansatte, som lever ut verdiene våre hver dag ute i felt eller på et av avdelingskontorene våre. I en stor organisasjon som Viken Skog, er det naturlig med et dynamisk tilsig av ny kompetanse. Vi tror det er sunt å bli utfordret av nye tankesett, og gleder oss derfor alltid til å bli bedre kjent med våre nye hoder. Derfor stiller vi våre nyansatte fem kjappe spørsmål for å komme tettere på – god lesning!

Kort om Robert

Navn og alder: Robert Urbanik (42)

Nyansatt som: Produksjonsplanlegger

Utdannelse: Mastergrad i skogbruk (SGGW, Warszawa)

Erfaring: Mye manuelt skogsarbeid før og under utdanningen, tynning og hogst med motorsag, 17 år i industriell produksjon som cnc-programmerer/operatør, kvalitetskontroll, montør

Brenner for: Aktiv og bærekraftig skogbruk ved hjelp av digitale og teknologiske løsninger

Trives med: Fiskestang i hånda ved en rolig elv eller en stille innsjø midt i skogen, med motorsag i vedskogen og foran grill på terrasse når er pent vær

Kontaktinfo: Mobil +47 991 07 478  | e-post: rur@viken.skog.no

Hvem er egentlig Robert, og hvilken erfaring har du med skogsarbeid?

– Jeg er oppvokst på en gård i Polen, der jeg lærte mye om jordbruk og skogbruk. Hver høst og vinter hjalp jeg pappa med tynning, hogst, opprydding etter sluttavirkning og transport av vedtømmer, biobrensel osv. Dette vekket min interesse for skogen og som senere førte til en mastergrad i skogbruk.

Robert studerte ved Warszawa naturvitenskapelige universitet (SGGW). Graden ble senere godkjent av NOKUT, et faglig uavhengig forvaltningsorgan under Kunnskapsdepartementet.

Men det var ikke innen skogbruk han begynte å jobbe med da han flyttet til Norge. Det ble 17 år i industriell produksjon som cnc-programmerer/operatør, kvalitetskontroll og montør:

– Da jeg flyttet til Norge kom jeg inn i en annen bransje enn den jeg utdannet meg i. Dette har vært svært lærerikt periode i livet mitt, som jeg takker for, og håper at kunnskapene som jeg fikk der blir behjelpelig i denne jobben også.

Hva gjør du helst på fritiden?  

– Fiske, fiske og fiske… :-) Dette er min favoritt-fritidsaktivitet, og jeg har klart å smitte min yngste sønn med det samme. Jeg prøver så godt jeg kan å ta en tur ut i skogen, for eksempel sykle med barna. Jeg liker også å fikse ting som trenger å repareres, eller snekre litt.

Hva tror du blir det beste ved å jobbe i Viken Skog? 

– Jeg gleder meg veldig til å kunne jobbe sammen med så mange kunnskapsrike fagfolk, kunne oppdatere meg innenfor skogbruk, og ta i bruk det jeg lærte meg gjennom utdanningen. Jeg ser fram til å lære mer av og bidra inn i et aktivt, bærekraftig og fremtidsrettet skogbruk.

Hva betyr skogen for deg, og hva engasjerer deg?

– Skogen har vært i livet mitt siden så lenge jeg kan huske. Som liten gutt plukket jeg bær og sopp sammen med moren min, deretter utførte jeg og faren min forskjellige oppgaver knyttet til skogbruket. Skogen er et sted hvor jeg kan finne ro, slappe av med fiskestang og lade opp batteriene. Det er en kilde til mange forskjellige produkter, sted til diverse livsviktige aktiviteter og arbeidsplass til mange mennesker. Det er enorme ressurser, og derfor er det veldig viktig å utnytte skogen på en fornuftig måte.

Hvilke fremtidstanker har du på vegne av Viken Skog og skognæringen? 

– Trevirke er et fornybart og klimavennlig råstoff som blir stadig mer etterspurt. Dette gjør at skognæringen er og blir veldig viktig næringen for fremtiden. Viken Skog har en veldig viktig rolle i denne utviklingen gjennom aktiv, bærekraftig og fremtidsrettet ressursforvaltning.

Vi i Viken Skog ønsker Robert velkommen med på laget - sammen er vi kompetanse som lønner seg!