Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

5 kjappe med Eirik Anstensrud - vår nye skogbruksleder i Våler, Moss, Rygge og Råde

Vi i Viken Skog vet at den aller viktigste ressursen vi har er våre ansatte, som lever ut verdiene våre hver dag ute i felt eller på et av avdelingskontorene våre. I en stor organisasjon som Viken Skog, er det naturlig med et dynamisk tilsig av ny kompetanse. Vi tror det er sunt å bli utfordret av nye tankesett, og gleder oss derfor alltid til å bli bedre kjent med våre nye hoder. Derfor stiller vi våre nyansatte fem kjappe spørsmål for å komme tettere på – god lesning!

Kort om Eirik

Navn og alder: Eirik Anstensrud (24)

Nyansatt som: Skogbruksleder i Våler, Moss, Rygge og Råde

Utdannelse: Bachelor skogfag, NMBU

Erfaring: Skogkultur og manuelt skogsarbeid

Brenner for: Aktivt skogbruk

Trives med: Å være ute i skog og mark

Kontaktinfo: Mobil +47 954 24 790  | e-post: eian@viken.skog.no

 

Hvem er egentlig Eirik, og hvilken erfaring har du med skogsarbeid?

– Jeg ser på meg selv som en blid og trivelig person. Etter videregående fullførte jeg førstegangstjenesten, for så å gå videre til studier på NMBU.  Jeg er nettopp ferdig med studiene, og et godt opplæringsprogram i regi av Viken Skog. Så nå ser jeg fram til å komme ordentlig i gang med jobben. Ellers har jeg drevet med manuelt skogsarbeid på familiens skogseiendom.

Hva gjør du helst på fritiden?  

– Nå for tida går mye av fritiden min med til oppussing av hus. Til høsten blir det elgjakt i Våler, og det er alltid er like spennende. Ellers følger jeg med på fotball, og ser gjerne en kamp i lystig lag.

Hva tror du blir det beste ved å jobbe i Viken Skog? 

– Jeg ser fram til en variert og spennende arbeidsdag hvor ingen dager er like. I tillegg gleder jeg meg til å komme i kontakt med skogeiere der jeg skal hjelpe til med å finne gode og helhetlige løsninger for den enkelte skogeier. Det blir også spennende å komme inn i et kunnskapsrikt fagmiljø der det er stor og bred kompetanse i alle ledd.

Hva betyr skogen for deg, og hva engasjerer deg?

– For meg byr skogen på turer og jakt på høsten. I tillegg ser jeg på skogen som en ressurs som bør forvaltes godt og bærekraftig. Skogen gir mange ulike verdier, og å få være med på en del av næringskjeden blir absolutt spennende.

– Akkurat nå er vi inne i en tid med høye trelastpriser, og jeg mener det er viktig at skogeieren også får være med på moroa, i form av gode og høye tømmerpriser. Dette er et viktig mål for Viken Skog, senest uttalt ved årsmøtet i juni. Jeg synes også det er viktig at skogeierne tar skogkultur på alvor, da dette sørger for et godt grunnlag for skogens framtid. Er også opptatt av at grunneiers rettigheter blir ivaretatt og respektert.  

Hvilke fremtidstanker har du på vegne av Viken Skog og skognæringen? 

– Skogen er en viktig ressurs, spesielt med tanke på det mye omtalte grønne skiftet. Ved å slutte å bruke ikke-fornybare råstoff vil skogen være en viktig løsning på klimautfordringene, noe som selvfølgelig være positivt for framtida til næringa.

Vi i Viken Skog ønsker Eirik velkommen med på laget - sammen er vi kompetanse som lønner seg!