Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

5 kjappe med Egil Granum - kommunikasjonsrådgiver

Vi i Viken Skog vet at den aller viktigste ressursen vi har er våre ansatte, som lever ut verdiene våre hver dag ute i felt eller på et av avdelingskontorene våre. I en stor organisasjon som Viken Skog, er det naturlig med et dynamisk tilsig av ny kompetanse. Vi tror det er sunt å bli utfordret av nye tankesett, og gleder oss derfor alltid til å bli bedre kjent med våre nye hoder. Derfor stiller vi våre nyansatte fem kjappe spørsmål for å komme tettere på – god lesning!

 

 

 

Kort om Egil

Navn og alder: Egil Granum (48)
Nyansatt som: Kommunikasjonsrådgiver. Ansatt fra 01.02. 2021
Utdannelse: : Journalist og lærer
Erfaring: 22 års erfaring som tv-journalist og tv-producer i NRK, fem år som medielærer på Hønefoss videregående og ett år i Ringerikes Blad
Brenner for: Trening, natur, musikk. Og barna mine.
Trives med: Folk. Men jeg trives også alene på en løpetur i skogen eller i kajakken på fjorden.

Kontaktinfo: Mobil +47 47059421 |  e-post: egr@viken.skog.no

 

 

 

 

 

 

 

Hvem er egentlig Egil, og hva jobbet du med før du tok jobben i Viken Skog?

Jeg vokste opp i Haugsbygd på 80-tallet og har et sterkt forhold til hele ringeriksregionen. Jeg dro til studier i Kristiansand på 90-tallet og har siden jobbet med tv. For 20 år siden flyttet jeg tilbake til regionen og jobbet i NRK i Oslo som journalist, produsent, vaktsjef, fotograf, redigerer osv. Mest i nyheter, men har også jobbet flere år i NRK Super og var med å skape programmer som Supernytt og Superkviss. I 2015 fikk jeg litt nok av pendling og havnet som medielærer på videregående i Hønefoss. Det har vært veldig lærerikt, og flott å kunne inspirere ungdom til å bli interessert i medier og kommunikasjonsfaget.

Men savnet etter å produsere noe selv fikk meg til Ringerikes Blad i ett år i en prosjektstilling der jeg jobbet med levende bilder på nettsidene og sosiale medier for å skaffe flere yngre abonnenter. Jeg har forresten aldri sluttet helt i NRK. Innimellom har jeg regi på nyhetssendinger. Så jeg holder litt kontakt med tv-bransjen.

Hva gjør du helst på fritiden? 

Jeg har fire barn, men de to eldste har nettopp flyttet ut. Så barna tar mye tid. Jeg er fotballtrener og har drevet et lite barnekor i noen år. Så det går mye i trening og musikk og det setter jeg stor pris på. Jeg har alltid spilt litt fotball, men i det siste året har jeg gått over til løping, delvis pga korona. Gjerne i rolig pratetempo i en time eller to med hyggelige løpevenner. Så der har jeg funnet en treningsform som gjør godt for kropp og sjel. Ellers er det ikke mye som slår en padletur med kajakken i sommerhalvåret.

Hva tror du blir det beste ved å jobbe i Viken Skog?

At jeg får drive med faget mitt, som er kommunikasjon - og spesielt visuell kommunikasjon gjennom levende bilder. Jeg liker å formidle og i skognæringen er det så utrolig mange interessante temaer og stoff som bør komme ut. Som bærekraft, biologi, forvaltning, produksjon, økonomi, forsikringsdrevet innovasjon og utvikling av nye produkter. Og mye mer.

Hva betyr skogen for deg, og hva engasjerer deg? 

Jeg har vært bruker av skogen i hele livet. Som turgåer, fisking, skigåing, overnatting, trening, rekrasjon osv. Jeg vokste opp i Haugsbygd og jeg og noen kamerater dro så fort vi fikk anlednig inn i Nordmarka for å fiske. Sommer og vinter. Det var kjempe spennende da vi som 12-åringer dro alene ut på overnatting og klarte oss uten voksne med Abu-røken, ei fiskestang og en sovepose. Eller da vi dro med oss soveposen på Øyangen og titta ned i ett hull i isen og prøvde å lure røya med maggot på kroken.

Min far eide en liten eiendom med litt skog. Så hvert år da jeg var guttunge satte vi oss i traktorhengeren mens pappa kjørte ut i skogen. Og da vi kom hjem var det kløyving og stabling av ved til vi fikk vondt i ryggen. Men jeg lærte noe om at skogen også er en ressurs, som vi som famile var helt avhengig av for å holde oss varme om vinteren. Som voksen har jeg også blitt opptatt av bærekraft og det grønne skiftet-med karbonlagring og en sunn forvaltning av skogen.

Hvilke fremtidstanker har du på vegne av Viken Skog og skognæringen?

Jeg ser uendelig mange temaer og vinklinger på saker jeg kan lage. Viken Skog har en viktig oppgave med å formidle alle aspektene rundt skognæringen. Forvaltning, miljøvern, økonomi, arbeidsplasser, forskning på nye produkter, tradisjoner, bærekraft osv. Informasjon er viktig for at folk skal få en forståelse av hvorfor vi trenger en aktiv skognæring. Gjennom tekst, bilder, video og lyd. Vi må vise næringen fram. Alt det spennende som er der ute. At jeg skal få være med på den formidlingen er jeg takknemlig for og gleder meg til.

Vi i Viken Skog ønsker Egil velkommen med på laget, sammen er vi kompetanse som lønner seg.