Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

5 kjappe med Bjørn Hugo Pettersen  - kommunikasjonsrådgiver

Vi i Viken Skog vet at den aller viktigste ressursen vi har er våre ansatte, som lever ut verdiene våre hver dag ute i felt eller på et av avdelingskontorene våre. I en stor organisasjon som Viken Skog, er det naturlig med et dynamisk tilsig av ny kompetanse. Vi tror det er sunt å bli utfordret av nye tankesett, og gleder oss derfor alltid til å bli bedre kjent med våre nye hoder. Derfor stiller vi våre nyansatte fem kjappe spørsmål for å komme tettere på – god lesning!

 

 

 

 
Kort om Bjørn Hugo

Navn og alder: Bjørn Hugo Pettersen (48)
Nyansatt som: Kommunikasjonsleder. Ansatt fra 01.02.2021
Utdannelse: Journalistutdanning, historie, pedagogikk og u-landsstudium 
Erfaring: 20 års erfaring som journalist og tre og et halvt års erfaring som kommunikasjonsrådgiver

Brenner for: Rettferdighet. Og at vi skal høste av naturen på en god måte.
Trives med: Turer i skog og fjell med familien, og storbyturer når det blir mulig igjen. Musikk er en fast «følgesvenn» jeg trives veldig godt med, og noe som gjør at absolutt alt kan bli en hyggelig oppgave (også husarbeid).
Kontaktinfo: Mobil +47 93806565 |  e-post: bhp@viken.skog

 

 

 

Hvem er egentlig Bjørn Hugo, og hvor lenge har du jobbet med skog?

Jeg er en lofotværing som har blitt «søring» i alt annet enn sinn, lynne og dialekt. Jeg ser på meg selv som en hyggelig mann som lytter til folk og gjør det jeg kan for å gjøre en god jobb. Jeg studerte historie og journalistikk i Bodø, og jobbet som journalist i Lofoten og Tromsø før jeg flyttet til Oslo for bortimot 20 år siden. I Oslo jobbet jeg først i sju år for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) og deretter like lenge for Norsk Telegrambyrå (NTB). Jeg tok sluttpakke fra NTB i 2017, og har etter det jobbet som kommunikasjonsrådgiver – først i et vikariat i Luftfartstilsynet i Bodø og de siste to et halvt årene i Direktoratet for byggkvalitet i Oslo. Jeg bor sør for Sollihøgda, på Kolsås i Bærum, sammen samboeren Ann og våre tre barn; Ofelia (16), Olette (13) og Noel (11).

Hva gjør du helst på fritiden?

Det er lykke å gå turer i skog og fjell. I det siste har det stort sett bare blitt turer i nærområdet, da helst gjennom skogen og opp til Kolsåstoppen. Familien drar til Lofoten hver sommer, og der lokker fjellene noe helt enormt på meg. Jeg drømmer også om å reise en tur til utlandet igjen, for eksempel til Storbritannia, Irland, Island eller Palma de Mallorca. Men det blir nok neppe før til neste år for min del.

Hva tror du blir det beste ved å jobbe i Viken Skog

Det beste blir å jobbe med en så viktig del av norsk næring, og jeg gleder meg til å lære mer om skogen og skogsdrift og å formidle den viktige kunnskapen Viken Skog og skogeierne besitter. Det er også viktig for meg at skog er en så fantastisk ressurs.

Hva betyr skogen for deg, og hva engasjerer deg?

For meg er skogen i dag først og fremst rekreasjon for kropp og sjel, men jeg er også opptatt av at skog er noe vi skal høste av for å lage nyttige varer. Det er ikke mye skog der jeg kommer fra, men heldigvis har jeg den tett innpå der jeg bor nå. Det er alltid et mål å finne nye stier mellom trærne, og å lære bort det jeg kan om skogen til barna mine. Men jeg kommer garantert til å oppleve skogen med både ny kunnskap og nye øyne i tiden framover.

Jeg blir engasjert av mange sider av politikken, både i Norge og i utlandet (for eksempel USA), fordi politiske beslutninger legger viktige premisser for nesten alt vi gjør. Men i mange saker tenker jeg ofte at det hadde vært bedre med mer samarbeid og langsiktig tenking. Her har politikerne noe å lære av skogeierne.

Hvilke fremtidstanker har du på vegne av Viken Skog og skognæringen? 

Jeg har tro på at varer av tre kommer til å bli enda mer ettertraktet i årene som kommer, blant annet ved at plastprodukter erstattes av miljøvennlige treprodukter. Det vil bidra til økt verdi på skogen, og flere vil få opp øynene for hvor viktig skogen og god skogforvaltning er.

Vi i Viken Skog ønsker Bjørn Hugo velkommen med på laget, sammen er vi kompetanse som lønner seg.