1000 nye DinSkog-brukere!

Flere og flere får opp øynene for skogbruksplan på nett. Hittil i år har Viken Skogs digitale skogbruksplan på nett DinSkog fått 1000 nye brukere.


Med DinSkog har du oversikt over kart, flyfoto, bestands- og miljøinformasjon på din eiendom, uansett om du sitter ved PCen eller er ute i marka. I tillegg til å være et verktøy for planlegging av skogbruk, kan det også benyttes til jakt og eiendomsforvaltning.

-Et utrolig bra verktøy!

En av de 1000 nye brukerne er Andreas Gaarder fra Gran på Hadeland som snart skal overta skogen og gården. I mars var han elev på Viken Skogeierskole på Grefsenkollen og ble «bitt av basillen».

-Dette er jo et utrolig bra verktøy! Jeg har sittet og lekt meg litt med grenser og forskjellige type kartlag. Det er spennende med så utrolig mange muligheter! Jeg skal melde meg på et DinSkog-kurs nå i løpet av nærmeste fremtid. Det er mange funksjoner i DinSkog og i begynnelsen litt overveldende, men med masse god funksjonalitet. Det at man kan lagre posisjoner og lage arealmålinger er jo genialt, sier Gaarder.

Hovedinntekten på gården til Gaarder er dyrene. De har både ammeku og sau.

-Jeg har sett på grenser og muligheter på hvordan vi skal gjøre det med nye beiteområder. Vi må jo ta ned en del skog for å lage nye beiter. Det er også artig å kunne se på forskjellige type bestand og mulighetene for å ta ut kjøretraseer etc. Det er jo så hightech! Min far har også sittet og testet litt DinSkog med meg. Han er i utgangspunktet mest komfortabel med kart på papir, men også han synes DinSkog er bra. Nå planlegger vi snart aktivitet i skogen og har vært ute og rekognosert litt, sier Gaarder.

Rådgiver Atle Veddegjerde i Viken Skog er kursholder i DinSkog og merker trykket.

-Med økt teknologisk kunnskap blant våre andelseiere får stadig flere øynene opp for det fantastiske planleggingsverktøyet som skogbruksplan på nett faktisk er. Mange ser nytten av å kunne planlegge aktivitet i egen skog hjemme på en pc, nettbrett eller smarttelefon. Man kan bli «kjent» i egen skog og for en mye bedre oversikt over ressursene og ikke minst verdiene. Det mest vidunderlige av alt er jo at dette faktisk er GRATIS for Viken Skogs andelseiere som har skogbruksplan, sier Veddegjerde.

-Har du ikke DinSkog i dag og lurer på hva DinSkog kan gjøre for deg? Se brukerveiledninger her: https://www.dinskog.no/dinskog/files/filer/vikenskog-dinskog-brukerveiledning-a4-2.pdf

 Se i Viken Skogs aktivitetskalender for å finne et kurs i DinSkog i nærheten av deg: https://www.viken.skog.no/aktuelt/aktiviteter/