Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

5 kjappe med Ole Martin Enberget - vår nye skogbruksleder

Vi i Viken Skog vet at den aller viktigste ressursen vi har er våre ansatte, som lever ut verdiene våre hver dag ute i felt eller på et av avdelingskontorene våre. I en stor organisasjon som Viken Skog, er det naturlig med et dynamisk tilsig av ny kompetanse. Vi tror det er sunt å bli utfordret av nye tankesett, og gleder oss derfor alltid til å bli bedre kjent med våre nye hoder. Derfor stiller vi våre nyansatte fem kjappe spørsmål for å komme tettere på – god lesning!

Kort om Ole Martin

Navn og alder: Ole Martin Enberget, 28 år

Nyansatt som: Skogbruksleder, kontor på Revetal

Utdannelse: Årstudium i jakt og fiskeguiding, bachelor i skogbruk og utmarksforvaltning fra Evenstad

Jobberfaring: Hundetrener og jaktguide

Trives med: Friluftsliv, turer i skog og mark med mine firbeinte venner, reise

Brenner for: Bærekraftig utnyttelse av naturens ressurser

Kontaktinfo: mobil: 930 29 747 | e-post: ome@viken.skog.no

Hvem er egentlig Ole Martin, og hvilken erfaring har du med skogsarbeid?

– Jeg er født inn i en familie som var preget av at min far hadde en militær karriere. Derfor ble det mye flytting rundt i landet, men jeg hadde mine ungdomsår på Kongsberg. Jeg vil nok karakterisere meg selv som en urolig sjel som liker variasjon i hverdagen og strever etter å komme ut av komfortsonen. Erfaringen med skogbruk er relativt lav, men jeg lærte mye om skogsdrift gjennom den praktiske utdanningen på Saggrenda og på Evenstad.

Hva gjør du helst på fridtiden?

– På fritiden liker jeg å være ute i skog og mark sammen med kjæresten min og hundene.

Hva betyr skogen for deg, og hva engasjerer deg?

– Skogen har gjennom hele livet mitt betydd mye for meg. Jeg finner en stor rekreasjonsverdi gjennom det å bruke mye tid i skogen. Det som er så fascinerende med skogen er at den har så mange ressurser som kan utnyttes til vår fordel - om vi forvalter dem på en riktig måte.

Hva tror du blir det beste ved å jobbe i Viken Skog?

– Jeg ser frem til og videreutvikle meg på det personlige plan, i tillegg til å øke den faglige kompetansen gjennom læring av kollegaer og andre mennesker i skognæringen.

Hvilke fremtidstanker har du på vegne av Viken Skog og skognæringen? 

– Skogen, som er en fornybar ressurs, tror jeg kommer til å bli viktigere og viktigere med årene som kommer. Derfor er det vår oppgave som fagpersoner å formidle informasjon på en slik måte at allmenheten forstår at skogen må forvaltes, hvis vi skal komme i mål med det grønne skiftet.

Viken Skog ønsker Ole Martin velkommen med på laget - sammen er vi kompetanse som lønner seg!