Marius Sannes (26) er allerede godt i gang med opplæringsperioden i Viken Skog. Fra 1. desember er han skogbruksleder i Sigdal-Eggedal skogeierområde i tillegg til deler av Krødsherad.

 


Sannes er bosatt i Flå i Hallingdal, men er opprinnelig fra Ulefoss i Telemark. Han er odelsgutt på en eplegård med skog, som han liker å kalle det.

Han har en bachelor i økologi og naturforvaltning, og en master i skog i fra NMBU. Sannes skrev master om bilveislager og logistikk- og årsaker til avvik. Sannes har erfaring i fra skogsamvirke fra før, da han har jobbet halvannet år som transportleder i AT Skog SA. I tillegg har han jobbet med våpen og villmark i XXL-Sport og som formidler i Bjørneparken i Flå.

Marius Sannes overtar området til nåværende skogbruksleder Kristian Westlie, som ønsker å gå tilbake til jobben som skogsentreprenør igjen.

Ettertraktet arbeidsgiver

Sannes kjenner godt til Viken Skog fra før.

-Viken Skog går for å være veldig proffe, i tillegg er det jo i nærheten av der jeg bor. Viken Skog er en virkelig spennende tømmeraktør og høyt vedsatt i næringen. Da jeg var student ved NMBU ble jeg godt kjent med selskapet for Viken Skog er skikkelig flinke til å henvende seg til studentene og selge seg inn som en meget ettertraktet arbeidsgiver. Jeg tenkte allerede tidlig i studiene at det var Viken Skog som jeg ønsket å jobbe for i fremtiden, så det er veldig tilfredsstillende å ha fått jobb her. Jeg er supermotivert!

En av de viktigste jobbene

-Jeg har alltid vært fascinert av utmark, vilt og skog, og spesielt viktigheten av det nå og i fremtiden. Jeg vil jo hevde med tanke på klima og miljøet er dette kanskje er en av de viktigste jobbene man kan ha nå, smiler den motiverte skogbrukslederen.

Brann, storm og snø ødelegger store skogverdier. Skogbrand har forsikret norske skoger i over 100 år. Vi kjenner skogbruket og produktene våre er tilpasset nettopp din skog. Les mer.

Hold deg oppdatert

Ikke gå glipp av våre oppdateringer om hva som rører seg i Viken Skog