Elling Tryterud (50) fra Sokna gjør comeback i Viken Skog. Han er ansatt som konsulent frivillig vern/rådgiver skog.

Tryterud er utdannet forstkandidat med en doktorgrad i skogbrannhistorikk ved Norges Landbrukshøgskole (Nå NMBU). Han jobbet i Viken Skog fra 2001-2013, hovedsakelig med utvelgelse av Miljøregisrering i skog (MiS-lokaliteter), men var også involvert i miljøsertifiseringene PEFC og FSC, internrevisjoner, frivillig vern og noe skogbiologisk rådgivning. Etter at ha sluttet i Viken Skog i 2013 har han utført oppdrag innen miljø- og skogfaglig rådgivning i eget firma.


 

Tryterud ser frem til å begynne å jobbe i Viken Skog igjen og det å jobbe med utvikling i skogbruket.

 

-Jeg er skogbruker med miljøsmak, og tanken på å kunne bidra til å ta vare på miljøverdier i tråd med utviklingen i skogbruket er motiverende. Viken Skog er en nær og viktig arbeidsplass, som tar Stortinget og samfunnets ønsker på alvor. Innholdet i stillingen er veldig interessant, og frivillig vern er noe jeg brenner for. Både fordi det er biologisk viktig og interessant, men også meningsfullt å hjelpe og bistå skogeier i prosessen med frivillig vern. Jeg håper å kunne bidra med faglig kunnskap og erfaring som hjelper Viken Skog i å nå sine mål. Kanskje jeg kan bidra med litt nye ideer også, sier han.

 

Skognæringen er motiverende å jobbe i

-Skog er så mangt i form av verdier og opplevelser som veldig mange har et forhold til. Skog er jakt, fiske, turer, arter, biologi, avslapning og mye mer, hvilket er rammen for all skogbruksaktivitet. Innenfor denne rammen skal skogbruket kunne produsere bærekraftige og fornybare produkter som er en viktig, viktig del av en grønnere fremtid. Dette er det motiverende å jobbe med, smiler Tryterud.

 

 

Hold deg oppdatert

Ikke gå glipp av våre oppdateringer om hva som rører seg i Viken Skog