Flere nyheter om skog finner du på skog.no

Tømmer & Marked 2019 -Hold av datoen 14. februar 2019!

14.09.2018 Viken Skog jobber for å utvikle en komplett, bærekraftig og fremtidsrettet verdikjede basert på skogens ressurser. Konferansen "Tømmer & Marked 2018" setter søkelyset på hvordan ulike aktører i fellesskap kan legge til rette for en verdikjede i verdensklasse.

Tømmerprisene fortsetter å øke. -Sikre deg hogstkapasitet nå!

13.09.2018 Stor etterspørsel etter alle sortimenter gjør at Viken Skog har fått til ytterligere økninger i et allerede høyt prisnivå. Økningen varierer med region og sortiment.

Viken Skog søker salgsleder

13.09.2018 Vi styrker vår salgsorganisasjon og søker etter salgsleder til norske industrikunder ved vårt hovedkontor i Hønefoss.

Viken Logistikk AS søker transportleder

13.09.2018 Viken Logistikk AS er i vekst og søker transportleder til vårt hovedkontor på Hønefoss. Viken Logistikk sitt mål er å bidra til en verdikjede i verdensklasse gjennom en mer forutsigbar og effektiv logistikk til glede for aktørene i skognæringen.

Ulven på agendaen – vi krever en ny kurs i rovviltpolitikken

13.09.2018 Den skandinaviske ulvebestanden er i sterk vekst, og konfliktnivået øker. Igjen har vi en sommer bak oss med store tap for beitenæringen, og en rekke personer som er avhengig av utmarka føler at hele eksistensgrunnlaget deres er truet. Naturbruksalliansen, som Viken Skog og Norges Skogeierforbund er en del av, inviterer til seminar om forvaltningen av ulv i Norge på Norsk Skogmuseum på Elverum tirsdag 18. september kl 18:00-20:30.

Velo ny skogbruksleder i Ringerike

11.09.2018 Morten Velo (44) fra Jevnaker er ansatt som ny skogbruksleder i Ringerike.

Rekordmange ville høre om lønnsomt skogbruk

29.08.2018 Det manglet hverken på engasjement eller superlativer da 150 skogeiere fra Vestfold og Buskerud samlet seg i Lardal for å lære mer om lønnsomt skogbruk. Det er ingen tvil om at dette var en skikkelig «kick start» på Viken Skogkvelder 2018!

Moelven satser på klimavennlig pelletsproduksjon

28.08.2018 Moelven Industrier bygger en ny pelletsfabrikk og et nytt bioenergianlegg på Sokna utenfor Hønefoss. Satsningen tar i bruk banebrytende løsninger, der energi og flisprodukter fra Moelvens sagbruk i regionen blir brukt til pelletsproduksjon. Enova støtter satsningen på bioenergi med 66 millioner kroner.

Markberedning er både viktig og riktig

24.08.2018 Hensikten med markberedning er å lage gode spire- og etableringsforhold ved naturlig foryngelse eller såing. Det er viktig å ha gode plante- og vekstplasser som gjør plantearbeidet lettere. Markberedning er noen ganger helt avgjørende for å få til en god foryngelse.

Viken Skog innfører elektronisk signering av avtaler som standard

24.08.2018 Viken Skog har over tid testet ut ulike varianter for elektronisk utsendelse og signering av dokumenter. Erfaringen er gode, og denne rutinen innføres nå som standard, om ikke skogeier/kunden gir tydelig beskjed om noe annet. Vi oppfordrer alle til å kontrollere at vi har riktig epost og mobilnummer registrert. Skogeier kan selv vedlikeholde dette på Viken Skogs Extranett.

Viken Skogkvelder: Lønnsomt skogbruk

24.08.2018 I neste uke og uken etter kan du delta på Viken Skogkveld og lære mer om hvordan drive et lønnsomt skogbruk.

Norge blir vertskap for verdenskonferanse for treingeniører

23.08.2018 Norge vant den konkurransen om å arrangere verdens mest prestisjefylte konferanse for ingeniørvitenskap i tre i 2022. -Jeg opplever en stor glede over at vi klarte å få World Conference on Timber Engineering (WCTE) til Oslo i 2022, sier initiativtaker Kristine Nore, som er forskning og utviklingssjef ved Splitkon, og i tillegg styremedlem i Viken Skog.

Vi trenger flere aktive skogeiere

22.08.2018 Mellom 20 og 30 prosent av skogeierne utnytter ikke skogen sin i det hele tatt. - Det står penger på rot, og det skulle man tro folk var interessert i, sier styrelederen i Norges Skogeierforbund Olav Veum.

Mange har trua på skognæringen-smekkfullt på seminar

17.08.2018 Ikke et sete i salen var ledig da Viken Skog, AT Skog og Norges Skogeierforbund arrangerte skogseminaret «Vi har trua-derfor investerer vi i skognæringen» i Arendal kino under Arendalsuken. Interessen og engasjementet for skog er stor. Her kan du laste ned alle de interessante presentasjonene fra seminaret.

Rekordhøy innmåling for Viken Skog i juli

06.08.2018 Til tross for en svært krevende situasjon med ekstrem tørke og en rekke ekstraordinære tiltak for å forhindre skogbrann setter Viken Skog innmålingsrekord for juli. Entreprenører, transportører, skogbruksledere, produksjonsplanleggere og skogeiere skal ha honnør for et svært høyt aktivitetsnivå samtidig som alvorlige branntilløp er forhindret.

Nå starter Viken Skogkveldene

06.08.2018 Bli med på Skogkveld! Viken Skog inviterer til tilsammen seks skogkvelder sensommeren 2018. Møt opp for en hyggelig og faglig ettermiddag i skogen. Det vil bli servering, fagposter og skogquiz. Ta med deg skognabo`n, neste generasjon skogeier og bli med ut i felt. Tema: Lønnsomt skogbruk.

Vi har trua -derfor investerer skognæringen

06.08.2018 Hvordan jobber norsk skogindustri med innovasjon? Under Arendalsuken 14. og 15. august kan du blant annet møte Viken Skog og høre om forskningsprosjektet «Foods of Norway» ved NMBU. Blir fôrmarkedet en ny bærebjelke for skogbruket? Kom og smak på gris som er fôret opp på flis på seminaret «Vi har trua-derfor investerer skognæringen» i Arendal kino 15. august kl 10:00-12:00 som er i samarbeid med AT Skog, Norges Skogeierforbund og Viken Skog.

På «vakt» i skogen

02.08.2018 - Det er ingen tvil, både i forhold til å oppdage skogbrann og slukke så ser vi at både hogstmaskinen og lassbærer er veldig viktige. Deres tilstedeværelse i skogen er mye bedre enn at de ikke er der. Vi har flere eksempler denne sommeren på at nettopp dette har avverget store skogbranner, sier avdelingsleder i Alarmsentral Brann Innlandet, Trond Brenden.

NRK var med Viken Skog ut på drift

01.08.2018 NRK var med Viken Skog på en drift i Akershus for å se hvordan man opererer i ekstremtørken.

Ekstrem skogbrannfare

24.07.2018 Nå er det knusktørt på bakken etter mange dager med sammenhengende varmt vær. Den unormalt lange varmeperioden med vind har ført til høyeste nivå av beredskap for skogbrann. Viken Skog har iverksatt en rekke tiltak og gjør en risikovurdering før alle nye skogsdrifter iverksettes.

Brann, storm og snø ødelegger store skogverdier. Skogbrand har forsikret norske skoger i over 100 år. Vi kjenner skogbruket og produktene våre er tilpasset nettopp din skog. Les mer.

Hold deg oppdatert

Ikke gå glipp av våre oppdateringer om hva som rører seg i Viken Skog